Шефът на НАП гостува в СУ „Вела Благоева“

Публикувано на пн, 23 апр. 2018
587 четения

Директорът на Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново, Ивайло Здравков се срещна с гимназисти от СУ „Вела Благоева“. Гостуването бе част от училищната инициатива „Истории от моя живот“, която училището в кв. „Бузлуджа“ провежда от осем години.

„Като ученик до пети клас бях в експериментална паралелка за обучение по руски език. Целодневно бяхме в училище и само българският език не беше на руски“, сподели данъчният шеф пред младите хора от IX до XII клас, които се обучават на предприемачество и бизнес. И допълва, че познаването на чужди езици му помага много в работата и при пътувания.

Гостът сподели, че освен юрист е и икономист. Разказа, че е бил адвокат 5 години преди да се яви на конкурс за ръководител на една от шестте териториални дирекции на приходната агенция. „Не спирайте да мечтаете, поставяйте си цели със срокове и следете изпълнението на личните си планове“, посъветва Здравков.

Директорът на ТД на НАП обогати знанията на младежите от СУ „Вела Благоева“ с примери от историята. Да не се страхуват от провалите и неуспехите, посъветва учениците Ивайло Здравков. За аргумент посочи мисъл на британския министър-председател Уинстън Чърчил: „Успехът се състои в това да си способен да преодоляваш провал след провал, без да губиш ентусиазъм.“

В края на срещата Здравков получи малък сувенир от Антония Димитрова от X клас, която бе директор на ТД на НАП за един ден по време на инициативата „Мениджър за един ден“. Училищният шеф Ангел Янчев му връчи покана за патронния празник на училището на 30 април.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново