Седмокласничка от Свищов стана втора на Националната олимпиада по история

Публикувано на пн, 20 Апр. 2015
296 четения

Любомира Димитрова от Свищов се класира на престижното второ място в Националната олимпиада по история и цивилизация. Седмокласничката от СОУ “Николай Катранов” е преборила конкуренцията на 36 свои връстници от цялата страна, допуснати до участие в националния кръг. Заключителният етап на състезанието се е провел в Пловдив през почивните дни.

Това впрочем е най-доброто класиране на ученик от Великотърновска област през тази учебна година в националните кръгове на олимпиадите по различните учебни предмети, проведени до момента.

Финалът на олимпиадата се провежда на два етапа – писмен и устен. Любомира Димитрова е получила оценка Отличен 6,00 на писмения изпит и Отличен 5,99 на устния. Тя е била поздравена от членовете на Националната комисия за знанията и широката обща култура, която е показала при устния изпит. Постижението на Любомира се дължи и на упорития и безкористен труд на нейната учителка по история Галя Иванова.

Свищовската ученичка има успехи и в други области. Още на 9 години тя спечели голямата награда от Националния конкурс за поезия. В началото на февруари Любомира получи първа награда, както и специалния приз на журито на Първия национален конкурс за къс хумористичен разказ, организиран от Международната фондация “Алеко Константинов”. Момичето беше отличено за разказа си “Прасешки работи”.

Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново