Състоя се седми конкурс „Най-хубава Коледно новогодишна картичка”в община Лясковец

Публикувано на чт, 11 Дек. 2014
783 четения

Традиционният конкурс за най-красива честитка, с която децата от община Лясковец поздравяват първите хора в държавата ни, и тази година беше съпътстван от много емоции и предпразнична еуфория. Това е седмото по ред издание на надпреварата „Най-хубава Коледно-новогодишна картичка” и всеки път желанието на децата да сътворят от хубави по хубави произведения, се засилва. Някои от тях дори участват с повече от една творба с надежда да спечелят призовите места. В навечерието на празниците те изразяват своите уникални идеи и коледно настроение, създавайки оригинални апликации и пейзажи със зимна празнична тематика. За седма поредна година децата от детските градини и учениците от училищата рисуват и изработват картички с голяма фантазия, комбинират най-различни интересни материали и техники. Тази традиция тръгна именно от община Лясковец и ръководството много се гордее от факта, че децата на Лясковец са първите, които подеха инициативата. По стъпките на лясковските деца вече вървят и други техни връстници от съседните общини, но никой досега няма седем години опит в майсторенето на картички за празниците.

Тази година в конкурса участваха общо 190 броя картички – 81 от училищата и 109 от детските градини. Журиращите специалисти от общинска администрация, с председател на оценяващата комисия зам.кмета Георги Петров и тази година бяха много прецизни в избора си, защото почти всички картички заслужаваха много висока оценка. Всичките 190 празнични честитки вече тръгнаха към своите получатели. Те баха надписани с поздрав-послание от името на кмета на общината и председателя на общинския съвет. Честитките са адресирани до президента на Република България, до вицепрезидента, до министър-председателя, до председателя на парламента, до народни представители, министри, кметове, директори на институции, приятели и колеги от различни общини в България. Авторите на избраните 30 картички, които са оценени като най-добри, получиха специални грамоти, които им бяха връчени от д-р Ивелина Гецова, кмет на община Лясковец.

Идеята на ръководството, родила се преди седем години беше, да се даде възможност на малчуганите от детските градини и на по-големите деца – учениците в начален и среден курс от училищата, да дадат воля на своето въображение. Децата за седми път показаха своя талант и изобретателност, реализираха по-нови и интересни идеи, и с много любов и сръчност постигнаха изключителни резултати.

Първите четири най-красиви творби отиват при Росен Плевнелиев, Маргарита Попова, Цецка Цачева и Бойко Борисов. Това са съответно картичките на Деян Кирчев и Бисер Добрев от ЦДГ „Радост” гр. Лясковец, на Калоян Цонков от ЦДГ „Сладкопойна чучулига” село Джулюница и на Симона Бакърджиева от ЦДГ „Радост”. Освен тях, като най-добри са избрани още 26 картички, чиито автори журито предложи за награждаване.

Създателите на най-оригиналните 30 честитки бяха на среща с общинското ръководство, за да бъдат поздравени за отличното си представяне в конкурса. На всички тези първенци в надпреварата бе съобщено при кого от първите на деня отива картичката им. На срещата кмета на общината д-р Гецова им благодари за участието и отличните резултати. След като всички добри майстори на коледните честитки бяха почерпени с лакомства, те се снимаха за спомен с д-р Гецова и с председателя на общинския съвет Даниела Арабаджиева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново