Събарят незаконните постройки върху главния водопровод в Присово

Публикувано на пт, 16 Мар. 2018
1648 четения

Незаконните постройки, намиращи се върху главния водопровод в района на Присово, ще бъдат премахнати. Това съобщи зам.-кметът проф. Георги Камарашев относно приключилата проверка на експерти от общината и ВиК специалисти по казуса. Проверката стартира след аварията на 10 март, която остави временно В. Търново и 14 населени места без вода. Тогава стана ясно, че върху главния водопровод се намира луксозен частен имот, какъвто по закон не може да има върху и в сервитута на магистрален водопровод.

“Съставени са констативни протокола за три незаконни съоръжения – барбекю, масивна ограда и басейн. Протоколите ще бъдат връчени на собственика, който може да ги обжалва в законоустановения срок и ако се прецени, че жалбата му е неоснователна, следва тяхното премахване”, каза още проф. Камарашев. И уточни, че собственикът е проявил пълно разбиране и е заявил, че ще съдейства на институциите.

Предвижда се да бъде премахната цялата ограда на имота, тъй като статутът на земята, върху която е построен не е със сменено предназначение и върху нея не може да има масивни ограждения.
Собственикът на постройките може да обжалва констативните протоколи в срок от седем дни, а заповедите за събаряне до 14 дни. Очаква се цялата процедура да продължи около месец и незаконните обекти да бъдат премахнати до края на април.

Във връзка със случая предстои да започне съвместна проверка между експерти от община В. Търново и ВиК “Йовковци” дали по трасето на магистралния водопровод и неговите сервитути има и други незаконни строежи, каза още зам.-кметът проф. Камарашев.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново