С над 1,5 млн.лв. ще бъде обновена детска градина „Рада войвода“ във В. Търново

Публикувано на пт, 13 Юли 2018
429 четения

С над 1,5 млн.лв. ще бъде цялостно ремонтирана и обновена детска грaдина „Рада войвода“ във Велико Търново. По-рано днес бе направена символична първа копка, с която бе даден старт на ремонтните дейности. Тя бе направена от зам.-кметът на Общината проф. Георги Камарашев, ръководителят на проекта, по който ще бъде обновена градината – Зорница Кънчева, и представител на фирмата изпълнител. Обновяването на детското заведение е част от проекта „Развитие на модерна образователна инфраструктура в град Велико Търново“, финансиран по Оперативна програма „Региони врастеж“. С 8,6 млн.лв. ще бъдат ремонтирани три училища и три детски градини в града.
„С този проект целим подобряване на условията за отглеждане и обучение на децата в детските градини и училищата, които ще бъдат изцяло обновени и съвременно оборудвани. С ремонта на ДГ „Рада войвода“ и СУ „Владимир Комаров“, както и с ремонта на квартала, който се изпълнява по другия голям проект на Общината, кв. „Чолаковци“ ще придобие съвсем друг облик“, заяви проф. Георги Камарашев.
Ремонтът на „Рада войвода“ включва укрепване и реконструкция на сградата, благоустрояване на дворното пространство и закупуване на нови съоръжения за игра. Ще бъде изградена нова отоплителна инсталация и система от слънчеви колектори, мебелите и обзавеждането ще бъдат сменени с нови. В детската градина са записани 140 деца, които в момента са ваканция. За това ремонтните дейности започнаха първо отвътре, докато децата не посещават градината. Очаква се обновяването й да приключи до четири месеца.
За днес са предвидени първи копки в СУ „Владимир Комаров” и детска градина „Ален мак”. 2,6 млн.лв. ще бъдат инвестирани в цялостния ремонт на СУ „Владимир Комаров“. Със средствата ще бъде направен вътрешен и външен ремонт, ВиК инсталацията също ще бъде подменена, предвиден е ремонт на физкултурния салон и спортната площадка.
В ДГ „Ален мак“ в кв.“Бузлуджа“ е предвиден ремонт на басейна, кухненските асансьори, сградните инсталации, поставяне на топлоизолация и ликвидиране на течовете от покрива, както и отводняване на приземните етажи. Ще бъдат закупени нови мебели и кухненско оборудване, дворното пространство и площадката за яслената група също ще бъдат обновени.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново