С 1,7 млн.лв. строят детска градина в “Зона В” във В. Търново

Публикувано на пт, 27 Апр. 2018
957 четения

С 1,7 млн. лева ще бъде изградена детска градина в кв. „Зона Б“ във Велико Търново. Средствата вече са преведени по сметката на Община, съобщи кметът на старата столица Даниел Панов. “За първи път от 40 години насам правителството отпуска средства за изграждане на нова детска градина в града. В нея ще бъдат обособени пет групи”, уточни градоначалникът. И припомни, че вече има разработен идеен проект за подобен обект още от времето на бившия кмет Румен Рашев, който предвижда осем групи. В момента проектът се преработва, така че той да е съобразен със сегашните условия.
През следващите седмици новият проект ще бъде представен на търновската общественост, след което ще бъде обявена обществената поръчка за строително-монтажните работи.
„Факт е, че безработицата в община Велико Търново е минимална. Само за миналата година над 1210 души са се регистрирали на постоянни адреси в Общината. Населението се увеличава, а свободните места в детските градини намаляват. Надявам се следващата година да имаме една нова придобивка за нашите деца със 120 места“, каза още Даниел Панов.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново