Ремонти за 341 000 лв. започнаха в детските градини в Община Велико Търново

Публикувано на ср, 24 юни 2015
761 четения

Ремонти за 341 000 лв. ще бъдат извършени до края на лятото в детските градини от Община Велико Търново. В сравнение с миналата година, когато в ремонтни дейности бяха вложени 175 000 лв., заделените общински пари сега са два пъти повече. Тъй като средствата отново са ограничени, ще се работи поетапно , обясни директорът на Дирекция “Образование” Пенка Игнатова. Приоритетно ще бъдат ремонтирани покриви, санитарни възли, хидроизолация, боядисване и вътрешен ремонт на кухни, занимални и спални помещения, допълни тя.

За покриви ще бъдат похарчени над 125 000 лв., обобщи образователната шефка Още 95 000 лв. ще бъдат вложени в обновяването на санитарни възли. Предвидени са още ремонтни дейности в помещенията, детските площадки и оградите на забавачките.

До края на юни ще бъдат усвоени над 94 000 лв. от заделените средства. Работи се над подновяването на санитарните възли в ОДЗ “Ален мак” и ЦДГ “Първи юни”, където ремонтират и водопроводната инсталация. Нова детска площадка за 24 000 лв. е изградена в ЦДГ “Слънчев дом”. Още 16 000 лв. са вложени в подменяна на елементи в отоплителните инсталации на детските градини в Дебелец и Килифарево.

По проект на Американското посолство през август ще бъдат ремонтирани покривите на ОДЗ “Пролет” в старата столица и детската градина в Церова кория.

С финансиране от европейското икономическо пространство на отопление с газ ще премине ЦДГ “Ивайло”, а в ЦДГ “Соня” ще се извърши смяна на отоплителната инсталация.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново