Прогноза за времето през периода 07 февруари 2017 г. – 13 февруари 2017 г.

Публикувано на пн, 6 февр. 2017
329 четения

От вторник до петък ще бъде облачно, във втортик и сряда с превалявания от дъжд и мокър сняг. В четвъртък и петък на отделни места е възможно да превели слаб сняг.  Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.  По-големи  по-количество валежи (около и над 5 л/кв.м.) се очакват във вторник. В събота и неделя ще има променлива облачност със слаб до умерен североизточен вятър. В понеделник ще преобладава време със значителна облачност. Очакват се нови превалявания от сняг.   Ще духа слаб до умерен вятър от североизток.

В началото на периода –  вторник се бъде топло за сезона. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните ще бъдат около 7° – 10°. От сряда до края на периода  се очаква постепенни захлаждане. Минималните температури в сряда ще бъдат между минус 1° и 2°, а максималните ще бъдат около 2° – 5°. През следващите дни температурите ще се понижават с 1° – 2° дневно и в края на периода – неделя и понеделник  минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 6°, а максималните ще бъдат около минус 4° – минус 1°.

Над  западните и  централните части на Стара планина през по-голямата чест от периода – от вторник до събота  и в понеделник ще бъде облачно, на места във вторник ще превалява дъжд и сняг, през останалите дни преваляванията ще бъдат от сняг.  В неделя облачността временно ще се разкъса. Във вторникпреди обяд ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Във вторник след обяд вятърът ще бъде умерен от западната четвърт. От сряда до понеделник  ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м. във вторник   ще бъдат около 6° и  през следващите дни ще се понижават с 2° – 3° дневно до минус 8° – минус 10° в събота, неделя и понеделник. На  2000 м.  температурите през целия период ще бъдат с около  5° по-ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...
Пътни строежи - Велико Търново