Прогноза за времето през периода 02 януари 2018 г. – 08 януари 2018 г.

Публикувано на вт, 2 ян. 2018
442 четения

Във вторник, сряда и четвъртък облачността ще се променя динамично, често ще бъде значителна и във вторник и четвъртък на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. От петък до неделя ще преобладава време с незначителна облачност до ясно и ще бъде почти тихо. В понеделник преди обяд ще има променлива облачност,след обяд увеличаваща се до значителна. Сутринта около водоемите видимостта ще бъде намалена, на места до мъгла. Ще бъде почти тихо.

От вторник до четвъртък температурите ще се задържат около  и над средните за сезона.  Минималните температури  ще бъдат между 0° и 3°.   Максималните температури  във вторник ще бъдат между 9° и 12°, в сряда и четвъртък – между  6° и 9°.  От петък до понеделник се очаква затопляне с минимални температури между 1° и 4° и   максимални температури  между 10° и 15°, в понеделник за местата с мъгла максималните температури ще бъдат между 4° и 7°.

Над западните и централни части на Стара планина от вторник до четвъртък  ще има  значителна облачност, във вторник и четвъртък на места  с превалявания от дъжд, над 1300-1500 м от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м във вторник ще бъдат около  3° и около обяд и след обяд ще се понижават. В сряда е четвъртък  максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 1°. От петък до неделя ще преобладава време с незначителна до променлива облачност и ще духа  умерен вятър от запад-югозапад. Температурите на 1200 м в петък ще се повишат до 8° – 9° и през следващите дни ще се задържат около тези стойности. В понеделник ще има променлива до значителна облачност. Ще духа умерен вятър от запад. Температурите на 1200 м ще се задържат около 8°.  През целия период температурите на 2000 м. ще бъдат с около 5°- 6° по- ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...
Пътни строежи - Велико Търново