Продължават строителните дейности по проекта за зелена и достъпна градска среда в Свищов

Публикувано на чт, 19 февр. 2015
736 четения

Продължават строително-монтажните работи по проект „Обновяване и модернизиране на зелена и достъпна градска среда“, който се реализира на територията на град Свищов, съобщи инж. Боян Чиприянов, началник-отдел „Инвестиционна политика и благоустройство“ в Община Свищов, член на екипа на проект „Обновяване и модернизиране на зелена и достъпна градска среда“

По ул. „Патриарх Евтимий“ предстои да бъде извършено повдигане на ревизионни и дъждоприемни шахти, като дъждоприемните шахти ще бъдат и основно почистени. Не е приключила работата и по велоалеята. Тук също предстоят довършителни дейности, свързани с монтиране на капаци за ревизионните шахти. Ще бъде извършена подмяна на компроментирани бордюри по протежение на улицата, предстои също озеленяване на района.

В момента активно се работи по кръстовището на пл. „Хан Бъчва“, където е предвидена реконструкция и промяна на организацията на движението с цел облекчаване на автомобилния трафик, допълни инж. Чиприянов.

Работата по спортните площадки също продължава. Там дейностите са на етап монтиране на спортните настилки и съответното спортно и парково обзавеждане.

Крайният срок за приключване на предвидените строителни дейности по проекта, съгласно подписания договор с фирмата изпълнител, е 31 март 2015 г. и засега изпълнителят поема ангажимент този срок да бъде спазен.

Екипът на проект „Обновяване и модернизиране на зелена и достъпна градска среда“ поднася своите извинения на свищовската общественост за причинения временен дискомфорт и изразява твърдата си убеденост, че след 31-ви март градът ни ще бъде по-красив и с по-добри условия за придвижване, спорт и отдих, каза още инж. Чиприянов.
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново