Представят филма за 15-ото юбилейно издание на Международния конкурс “Сребърна Янтра 2017”

Публикувано на нд, 18 февр. 2018
185 четения

Сдружение „Сребърна Янтра-2003”, главен инициатор и организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „СРЕБЪРНА ЯНТРА“, в партньорство с Община В. Търново и Euro Folk TV,  подготви ФИЛМ за юбилейното 15-то издание на музикалната проява, състояла се от 29.09. до 01.10.2017 г. във В. Търново.

80-минутният филм ни среща с носителката на Гран при – РОСИЕЛА ЗИТИЕЛО, 22 год. (Италия), която само броени дни след „Сребърна Янтра“ се класира сред полуфиналистите на „Ареа САНРЕМО“ 2017; с международното жури, ръководено от поп-рок дивата СИЛВИЯ КАЦАРОВА; с чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали; с участници от новата демонстративно показана категория “FAMILY GROUP”; с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от Италия, Малта, Финландия, Словения, Босна и Херцеовина, Молдова, Румъния, Сърбия, Македония, Англия, Франция и България.

Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите в кметството на В. Търново и срещата с проф. Г. Камарашев;  двете изложби от съпътстващата културна програма – на детски рисунки „Три звездички“ на Фондация „Ангели от Лим“ и художничката Гергана Йовчева – втората изпълнителка на песента „Янтра“ – муз. емблема от конкурса; презентациите на двата муз. фестивала – “WILD ROSE”- LONDON, UK  и „MICROFONO D`ORO” – ITALY; с моменти от официалното откриване и гала концерта; от Вечерта на приятелството “VIVA LA MUSICA”; шоуто „Звук и светлина“; разходките до Царевец, Самоводската чаршия и Арбанаси.

За първи път във филма са използвани кадри, заснети с дрон от церемонията по официалното откриване пред театъра с участието на певци, танцьори, каратисти, велосипедисти…, както и красиви кадри от Велико Търново и Царевец.

По време на представянето ПЪРВОТО КОПИЕ ще бъде дарено на Община Велико Търново в знак на уважение за дългогодишното партньорство и подкрепата.

 

Творчески екип:

Сценарий:             Мариана Нуцова

Оператори:                 Александър Филипов, Теодор Енчев, Ваня Цветкова, Александър Николов

Монтаж на концертите:  Ивелин Станев

Монтаж на филма:          Мариана Нуцова

Диктори:              Таня Георгиева,  Милен Иванов

Превод:                       Йоанна Стоилова, Ивангелина Ангелова, Силвана Иванова

Художник:                       Цветомила Митева

Фотографи:          Мирослав Чичиков,  Христо Тенджерков, Мила Ангелова

Организатори продукция: Татяна Николова, Евгения Иванова

Директор продукция:         Калоян Николов

Представянето на творческия екип и прожекцията на филма започва  в 17.30 ч. на 21.02.2018 г. в читалнята на РНБ „П.Р. Славейков“ – централна сграда – ул. „Ив. Ботева“ 2, Велико Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново