Празник на китайския език за малчуганите от “Соня” и ОУ “Св. Патриарх Евтимий”

Публикувано на вт, 27 Мар. 2018
456 четения

С празник на китайския език се забавляваха малчуганите от детска градина “Соня” и ОУ “Св. Патриарх Евтимий” във В. Търново. С торта и гигантска панда изненадаха малките си приятели доброволците от Институт “Конфуций”. Те бяха подготви за децата ателиета с китайски занаяти. Студентите показваха на любознателните болярчета тънкостите на калиграфията, изрязване на хартия, китайски възли, живопис и др.

Тържеството бе организирано по повод Китайската нова година, а в него се включиха студенти, които изучават китайски във Великотърновския университет. Двама от тях водят занимания по езика с възпитаниците на двете учебни заведения. Те единствени в общината са въвели обучение по китайски език. Димитър Димитров работи с всички около 20 деца “Соня”, чийто родителите са ги насочили към езика. Около 60 първолаци посещават групите в ОУ “Св. Патриарх Евтимий”, където преподава Златка Михова.

Да разберат децата колко е мелодичен и красив китайският език е една от целите на доброволците, които работят с децата. Златка обясни, че подходът при обучението варира според възрастта на малчуганите. В детската градина, например, езикът се преподава под формата на игра и с много музика. “Децата много бързо запомнят, имат прекрасно произношение. Работата с тях ни носи огромно удоволствие”, сподели Димитър.

Златина ДИМИТРОВА

сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново