Павлина Тонева остава председател на Районен съд – Горна Оряховица

Публикувано на чт, 31 ян. 2013
1119 четения

© Горнооряховски районен съд

Съдия Павлина Тонева получи още един мандат като административен ръководител на Горнооряховския районен съд. Нейната кандидатура бе подкрепена единодушно от всички 24 магистрати в състава на Висшия съдебен съвет на днешното му заседание. В своята оценка висшите магистрати са посочили, че при проверка на работата на съда през 2008 г. са констатирали добра работа и не са установени нарушения. От ВСС определиха Тонева като човек, който се грижи за развитието на съда и прилага точно разпоредбите за функционирането му. От своя страна, Тонева е уверила магистратите, че е взела специални мерки за намаляване на сроковете за разглеждане на делата.

Съдия Тонева е родена на 5 декември 1972 г. в Горна Оряховица. Завършва “Право” в Бургаския свободен университет през 1995 г. В периода от 1997 до 2000 г. работи като следовател към Окръжна следствена служба – Велико Търново. От 22 май 2000 г. започва работа като съдия в Горнооряховския районен съд (ГОРС), където има 12 г. стаж като магистрат. От 2007 г. е избрана за административен ръководител на ГОРС с петгодишен мандат.

Съдия Павлина Тонева работи изключително в областта на наказателното право. Под нейното ръководство РС Горна Оряховица става съд-модел за отличната си работа по изпълнението на План 1 – „Подобряване работата на съда” по програма на USAID. Съдът работи активно и по покриване на целите, заложени в План 2 на Програмата за развитие на съдебната система. Към настоящия момент тя е с ранг “съдия в Апелативен съд”, а оценката от проведената и атестация за периода 2007-2011 е “много добра”.

Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново