От ЖГЕРБ – Свищов почетоха акушерка-доайен

Публикувано на чт, 22 ян. 2015
643 четения

За втора поредна година Жени ГЕРБ – Свищов отбелязаха традиционния женски празник Бабинден. Специален гост на събитието беше най-възрастната акушерка в региона Хатидже Мурадова. По традиция акушерката бе дарена с кърпа, а ръцете й бяха измити с вода и сапун от най-младата присъстваща на празника родилка Биляна Христова, която бе довела и 4-месечния си син Константин. Председателят на ЖГЕРБ Станислава Йорданова поднесе на акушерката погача, китка здравец, и поздравителен адрес, в който изразява благодарността на всички жени към нелекия и благороден труд на акушерите.

Специално внимание беше засвидетелствано и към жените от Старейшини ГЕРБ. Те получиха в дар хавлиени кърпи, като жест на внимание и израз на връзката между жените от различните поколения. От своя страна председателката на Старейшини ГЕРБ Лилия Бонева върна жеста, като почерпи с топла погача всички присъстващи. Тържеството продължи с наричания за здраве и берекет.

Именно тази приемственост прави живота по-добър и по-пълноценен, а предаването на житейския опит и любовта, която носят в сърцата си жените, са гарант за съхраняването на българските традиции, каза Станислава Йорданова от ЖГЕРБ.

Общинският ръководител на ГЕРБ – Свищов Кристиян Кирилов също уважи с присъствието си празника на жените и поднесе своите поздрави.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново