От месец в община Лясковец работят трима млади специалисти

Публикувано на ср, 21 ян. 2015
2472 четения

Трима млади специалисти на възраст до 29 години започнаха работа в община Лясковец по програма „Старт на кариерата”, съобщават от местната администрация. На проведеното интервю бяха допуснати общо 24 кандидати, които са се борили за три работни места. Целта на програмата е да се осигури възможност за придобиване на трудов стаж на безработни младежи,  завършили висше образование, както и да се улесни прехода между образование и заетост.

Одобрените кандидати са назначени като младши експерти в дирекция „Икономическа политика и хуманитарни дейности” по три различни професионални направления. В направление „Администрация и управление” е започнала работа Цветелина Ангелова, със сектор „Икономика и туризъм” се занимава Ани Петкова, а с „Обществени комуникации и информационни науки” в общината опит ще трупа младият специалист Габриела Ангелова.

Продължителността на трудовите им договори е 9 месеца, като в този период те ще придобият опит, практически познания и самочувствие в реална работна среда, което ще бъде добър старт за тяхното бъдещо професионално развитие. С отговорностите си младите експерти се справят вече от един месец и споделят, че въпреки трудността на някои от поставените задачи, за тях е много приятно да работят точно в сферата, която са си избрали. Така младите хора съумяват да приложат наученото от висшите учебни заведения в практиката, като същевременно повишават своя капацитет в сферата на публичната администрация.

От ръководството на Общината пожелават на младите си колеги здраве, успех в кариерата и отлично справяне с всички поети ангажименти.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново