От 30 май спират светофара до хлебозавода в Г. Оряховица

Публикувано на пт, 25 май 2018
416 четения

Светофарната уредба до хлебозавода по пътя за болницата в Горна Оряховица ще бъде изключена от 30 май. Спирането на устройството е във връзка с ремонта, който ще се извършва на пътя Г. Оряховица – Арбанаси. Целта е да се улесни движението на изхода на града, тъй като  автомобилният трафик ще бъде изцяло пренасочен през Лясковец и Шереметя. Светофарът ще остане спрян до приключване на ремонтните дейности.
Рехабилитацията на пътния участък, който е около 3 км е вторият етап от обновяването на пътя, свързващ Велико Търново, Арбанаси и Горна Оряховица. Миналата година с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 2,8 млн. лв. за рехабилитация на целия третокласен път. През есента бе ремонтиран участъкът Велико Търново – Арбанаси, който бе изцяло преасфалтиран, а на места разширен, оформено бе и отводняване край шосето. Заради зимния сезон строителната фирма отложи втория етап за пролетта.
От Общината в Г. Оряховица напомнят на живеещите в района, в който ще се прави ремонта, да подадат заявление в Информационния център, за да им бъде издаден пропуск за автомобилите. В заявлението трябва да бъде посочено име, адрес, марка и номер на автомобила, планоснимачния номер на имота и телефон за обратна връзка. Заявлението трябва да бъде придружено и от копие на нотариалния акт за собственост на имота. С издадения пропуск, живеещите в района ще имат достъп до домовете си.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново