Около 400 души тропаха хора край при паметника „Асеневци“

Публикувано на нд, 18 февр. 2018
298 четения

Около 400 търновци и гости, млади и стари,  тропаха хора и ръченици в събота около паметника на Асеневци. Организаторите бяха младежи  от най-голямата група за здраве в града „TarnovoRuns”, осигурили топъл чай и домашни бисквити. Хоротеката под мотото „В сърцето на града“ не стихна до вечерта.

Деца, ученици и пенсионери се хванаха редом на хорото и макар малките да не знаеха стъпките, това не ги отказа да се учат от по-големите. Според идеолога за хората Калин Василев, идеята е да се съберат  колкото се може повече хора в сърцето на Велико Търново и да се извият хорца над р. Янтра за здраве. Показахме, че можем,  влюбихме се в българските хора, отбеляза Калин.

Хоротеката около „Асеневци“ поведе формация „Плетеница“ начело с проф. Антон Андонов, ръководител  на катедра „Хореография“ в Академията за танцово и изобразително изкуство в Пловдив.  Излъчвахме хората на живо, че който не е в града, да усети магията на българския фолклор, каза Калин. Той допълни, че това е третата хоротека, които младежите провеждат.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново