Обявиха десятката за Спортист №1 на Велико Търново

Публикувано на нд, 15 Дек. 2013
1342 четения

Анкетата, организирана от Община Велико Търново, за избиране на Спортист на старата столица, излъчи имената на най-добрите състезатели. 13 имена бяха номинирани от клубовете да имат право на влизане в Топ 10, 12 състезатели – при юношите и девойките, където по традиция се излъчва Топ 5, а девет бяха номинациите за Треньор ? 1.

В Общината премина гласуването, право на което имат членовете на Постоянната комисия за младежта и спорта към местния Общински съвет с председател Камен Алексиев, двамата спортни експерти Йордан Дурчев и Георги Давидов, както и по един журналист от медиите във В. Търново. Така общо 12 явили се човека днес дадоха своя вот, като четирима от тях бяха представителите на медиите. Спортистите от олимпийските спортове получиха според наредата 10 % бонус, като точките им бяха умножени по коефициент 1.1.

За разлика от предишните години, дебати и спорове този път нямаше и работата бе конструктивна, като единственият казус бе дали да бъде допуснат един от клубовете, подал заявката си след 30 ноември, тъй като треньорът му е бил в чужбина.

След гласуването станаха ясни и имената на най-добрите, като засега те бяха обявени по азбучен ред. Точното подреждане ще стане ясно на 19 декември от 10:00 ч., когато в Ритуалната зала на Общината е церемонията по награждаването. Призовете ще връчи лично кметът на старата столица Даниел Панов, предвиден е награден фонд в размер на 5000 лв., като избраните десет при мъже и жени, петима при подрастващите и Треньор № 1 ще получат и статуетки.

Общо седем спорта ще имат призьори в анкетата т.г. Най-много представители сред избраните има Боксов клуб „Ивайло“ – четирима. Три спорта имат по трима представители в трите категории – това са хандбалът, конният спорт и шахматът, а ориентирането, леката атлетика и спортната стрелба имат по двама избрани спортисти.

„Регламентът беше същият като в последните години, новото, което се постигна, е че уточнихме детайлите и те вече са приети с решение на общинския съвет. Защото няма да скрия, че през последните няколко години имаше напрежение между различните представители на спортните клубове и хората, които даваха предпочитанията си за свои приятелски настроени кръгове. За първи път сега без никакво напрежение, с ясно разписани и гласувани правила правоимащите да участваме в тази анкета гласувахме спокойно. Резултатите вече са ясни и следващата седмица в тържествена обстановка кметът на Общината Даниел Панов ще връчи предметните и парични награди на спечелилите”, коментира след избора Камен Алексиев.

„Искам да припомня, че миналата година след поредните спорове кметът Даниел Панов издаде заповед да се изготвят ясни правила и те бяха приети на сесия на Общинския съвет. И виждате, че за първа година от доста време насам нямаше оспорвани дебати, нямаше дискусии. Когато има ясни правила, заседанието протича нормално и в спокойна обстановка.

На 19 декември ще бъде церемонията по връчване на статуетките. Премиите са малко по-различни от м.г., като няма тази голяма разлика между първия и втория в подреждането и са по-изравнени, защото всички клубове влагат голям труд през цялата година, работят в еднакви условия и реално всички заслужават”, добави спортният експерт Георги Давидов.

Както вече писахме, победителят при мъже/жени получава 800 лв., вторият – 500 лв., третият 400, а до 10-о място – по 200 лв. При юноши и девойки първото място носи 300 лв., второто 200 лв., третото 100, четвъртото и петото по 80 лв. Треньорът на годината ще бъде премиран с 600 лева.

 

Топ 10 – мъже и жени

(по азбучен ред)

Деница Колева СК Етър-2007 лека атлетика

Зоя Стефанова ХК Етър-64 хандбал

Мирослав Илиев Калоян-92 конен спорт

Николай Димитров Браун тим ориентиране

Николай Колев АП-спорт спортна стрелба

Радослав Димитров Булмекс-шах шахмат

Симона Минчева Калоян-92 конен спорт

Стефани Койков БК Ивайло бокс

Стефания Димитрова Браун тим ориентиране

Тинко Банабаков БК Ивайло бокс

 

Топ 5 – юноши и девойки

(по азбучен ред)

Емил Стефанов ШК Етър шахмат

Здравко Попов БК Ивайло бокс

Ива Тодорова Калоян-92 конен спорт

Станислава Димитрова ХК Етър-64 хандбал

Тамара Косева СК Етър-2007 лека атлетика

 

Треньор № 1

(по азбучен ред)

Александър Луканов АП-спорт спортна стрелба

Евгени Донев БК Ивайло бокс

Йонка Генчева ХК Етър-64 хандбал

Михаил Костов Калоян-92 конен спорт

Светла Йорданова ШК Етър шахмат

Анатоли ПЕТРОВ
видео: Даниел Йорданов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново