Обучение със специализиран хотелски софтуер въвеждат в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“

Публикувано на вт, 24 Апр. 2018
171 четения

От новата учебна година в Професионалната гимназия по туризъм “Д-р Васил Берон” започва обучение със специализиран софтуер – лидер на пазара за хотелски софтуер в България и на който работят хотели на пет континента. Целта е завършващите училището да имат знанията и уменията ефективно и успешно да управляват съвременния хотелски и ресторантьорски бизнес.

ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ е едно от трите пилотни училища, включени в проекта на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство за модернизиране на обучението. Въвеждането на софтуера е предшествано от обучение на учители и разработване на електронни уроци.

Избраният софтуер дава възможност за интелигентно управление на хотела в следните насоки:

– прецизиране на процеса на резервации и подобряване отношенията със специални гости, корпоративни партньори, туроператори и турагенти;

– подпомага оперативното управление с възможност за наблюдение и контрол на всички дейности, извършвани в хотела и ресторанта;

– осигурява ефективно управление на разходите и строг финансов контрол, чрез оптимизиране на документооборота;

– дава възможност за определяне на различни ценови нива, отстъпки, пакети и повече от 75 модификатора на цените;

В XXI век, за да си конкурентноспособен, както на пазара на труда, така и в предприемачеството, дигиталните умения са задължително условие. В пълна степен това важи за сферата на туризма, в която бумът на Интернет технологиите и виртуалните мрежи събуждат нови модели на поведение у участниците. Все повече в практиката навлиза понятието SMART управление или интелигентното управление на туризма, осъществяващо се с помощта на специализирани софтуерни продукти.

Екипът на гимназията по туризъм вярва, че техните възпитаници са бъдещите професионалисти, които реално ще са част от управлението на туристическата индустрия и ги подготвя за това.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново