Общината се съгласи билетът във В. Търново да стане 1 лев

Публикувано на нд, 25 февр. 2018
5303 четения

Има основание цената на билетите на градския транспорт във В. Търново да бъде увеличена и от 70 ст., както е сега, да стане 1 лев. Това е становището на работната група, която беше създадена със заповед на кмета на общината Даниел Панов. Решението на експертите е базирано на приетите и одобрени от Великотърновския общински съвет критерии за изменение на цените на обществения превоз на пътници.
Повишаването на цената на билета ще бъде регламентирано с допълнителни споразумуния с фирмите ЕТ “Надежда Христова” и “АЛЕКС О’К”, с които общината има договори за извършване на обществения превоз във В. Търново. Предложение за скок в цената на билета е постъпило от двата превозвача още на 25 октомври м.г. Представената от тях икономическа обосновка се позовава на промяната на цените на автомобилните гуми, акумулаторите, смазочните материали, задължителната застраховка “Гражданска отговорност”, както и увеличаването на минималната работна заплата.
Направените изчисления показват, че е нарушен балансът между приходите и разходите от извършването на услугата. За 2017 година преведената и платена субсидия от общината субсидия за вътрешноградски транспорт е в размер на 195 893 лева., а реализираната загуба на превозвачите е 383 904 лв., като остава непокрита загуба в размер на 188 011 лева.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново