Община В. Търново очаква средства от ЕФ „Солидарност” за проектиране на ремонт на мостове

Публикувано на чт, 22 ян. 2015
256 четения

На среща с жителите на Велико Търново, които пострадаха по време на наводнението през юни 2014 г., кметът Даниел Панов съобщи, че старата столица очаква решение на правителството за привеждане на 1 600 000 лв., отделени от Европейски фонд „Солидарност”, за възстановяване на щетите, нанесени върху обществената инфраструктура от водното бедствие.

Стана ясно, че Община Велико Търново има готовност и е предложила в рамките на очакваното финансиране, 17 моста, мостови съоръжения и конструкции на територията на общината, които трябва да бъдат проектирани, преди да започне техният ремонт, възстановяване и укрепване.

На срещата, на която 15 семейства от Велико Търново получиха подпомагане от кампанията на БЧК за преодоляване на причинени щети от наводнението, Даниел Панов отговори и на множество въпроси на живеещи в кв. „Асенов”, както и на други, потърпевши от водната стихия през лятото на миналата година.

Кметът увери гражданите, че в синхрон с ВиК „Йовковци” и с Агенция „Пътна инфраструктура” се работи по идентифицирането на най-проблемните места и се действа по план за решаване на проблемите, които създават затруднения и рискове за гражданите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново