Община Свищов получи за трети път  Европейски етикет за иновации и добро управление

Публикувано на ср, 20 май 2015
149 четения

Община Свищов получи за трети пореден път Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Призът бе връчен на кмета Станислав Благов на официална церемония в Пловдив, в рамките на годишната среща на местните власти в Югоизточна Европа, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Тази година с Етикета бяха удостоени 18 български общини.

“Връчването на Европейския етикет за добро управление е висока оценка, но и голям ангажимент, който ни задължава да умножим усилията си за постигането на прозрачна, ефективна, модерна, европейска българска община. Продължаваме да изпълняваме отговорностите си, разчитайки на активното участие на гражданите и общинските съветници като един обективен коректив.“, заяви на церемонията Станислав Благов, пожелавайки успех на всички български общини в постигането на тази цел.

Удостояването с Европейския етикет е признание за успешното прилагане на принципите на добро демократично управление, качеството на предоставяните административни услуги и добрите практики при изпълнение на публичните политики в общината. Присъжда се за период от две години. Отличените общини получават кристален приз – дванадесетостен. На всяка от стените му е гравиран по един от 12-те принципа за добро управление.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново