Община Свищов получи благодарствена грамота от УНИЦЕФ

Публикувано на нд, 14 Дек. 2014
629 четения

Благодарствена грамота от УНИЦЕФ – България получи Община Свищов за подкрепата, която местната администрация е оказала за кампанията „УНИЦЕФ Фоторепортери“.

„С Ваша подкрепа повече хора ще научат за правата на детето и така заедно ще направим важна крачка за утвърждаване на детските права.“, се посочва в документа, който е подписан от представителя на УНИЦЕФ за България Таня Радочай.

Като една от българските общини – приятели на детето през месец ноември 2014 г. Община Свищов се включи в събитията, организирани от УНИЦЕФ в чест на 25-та годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето.

По повод годишнината УНИЦЕФ организира кампания „УНИЦЕФ Фоторепортери“. Близо 500-те снимки, набрани по време на инициативата, са направени от деца и възрастни, любители и професионални фотографи. Снимките бяха разделени в категории, отразяващи основните детски права, като 50 от тях бяха подредени в изложба, която гостува в градовете – приятели на детето.

Снимковата панорама все още краси фоайето на Община Свищов и може да бъде видяна от всеки посетител на административната сграда.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново