Община Лясковец осигури свободен Интернет достъп във всички населени места

Публикувано на чт, 12 мар. 2015
507 четения

От началото на месец март 2015 г. всички жители и гости в петте населени места на община Лясковец – селата Драгижево, Джулюница, Добри дял, Мерданя и Козаревец, ще могат да използват безплатно безжичен Wi-Fi-достъп до интернет в централните зони около сградите на кметствата. Това стана възможно, благодарение на реализирания проект „Изграждане на информационен център за мобилни услуги и съвети за гражданите и бизнеса в община Лясковец“, финансиран в рамките на Стратегията за местно развитие на Местна инициативна група „Лясковец – Стражица“.

Две години след като тази услуга бе стартирана в общинския център Лясковец, сега и жителите на петте села в общината ще могат да се възползват от удобствата на интернет и информационните технологии в централните зони на населените места. От общинската администрация са предвидили обозначаване на зоните за безплатен достъп до Интернет, като са монтирали информационни табели на петте кметства, на които е указано името на свободната мрежа за достъп до интернет. В рамките на проект „Изграждане на информационен център за мобилни услуги и съвети за гражданите и бизнеса в община Лясковец“, реализиран от Сдружение „Партньори за Лясковец“ е осигурено специално оборудвано транспортно средство за мобилен център за услуги, който е адаптиран за хора с увреждания и ще предоставя мобилни информационни услуги за жителите на всички населени места.

Община Лясковец поставя сериозен акцент върху подобряване условията за живот в малките населени места от общината, като само за последната година по линия на проекти финансирани от Местната инициативна група Лясковец – Стражица, бяха изцяло обновени площадите и централните зони в селата Драгижево и Джулюница, като са изградени нови зони за отдих и детски площадки.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново