Община Елена представи по атрактивен начин многообразието на Еленския балкан и гостоприемството на еленчани на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо”

Публикувано на пн, 16 февр. 2015
775 четения

За поредна година община Елена представи своите туристически дадености – природни забележителности, културно-историческо наследство, традиции, занаяти и местни продукти на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо”, провела се на 12 – 14 февруари 2015 г. в град София.

Участието на община Елена в най-значимото туристическо събитие в България е за единадесета поредна година. Общината бе представена от общинските служители Евдокия Уколова и Валери Тончев, и от местни занаятчии на атрактивен щанд от 12 квадратни метра. За гостите беше организирана дегустация на местни еленски специалитети. За първи път посетителите на изложението вкусиха от уникалния еленски пчелен мед и опитаха лечебния сок от арония.

Над 350 души опитаха късмета си в разиграна томбола сред преминалите покрай щанда на община Елена. Тя се организира за трета година и раздава награди предоставени от хотелиери, занаятчии и местни производители. Приятен момент от участието бе връчването на наградите, които този път бяха 41 на брой. Най-големият късметлия в томболата си тръгна с цял Еленски бут. Единият от дните на туристическата борса съвпадна с деня на виното и любовта – 14 февруари. По този повод Винарна Марян не пропусна да изненада посетителите на щанда с печеливши билети във вид на бутилка вино или дегустация във Винарската изба.

Посетителите на щанда на община Елена споделиха приятните си впечатления от атракциите, които предлага Еленския балкан. Интерес имаше и към традиционните вече празници на Еленския бут и на меда и пчеларството. Щандът на община Елена бе посетен лично от министър Николина Ангелкова, която обеща да посети възрожденския град. Представителите на община Елена разкриха възможностите за отдих в Еленския балкан пред БНТ1.

В най-мащабния туристически форум участваха над 330 изложители от България и 20 от други страни. В трите зали бяха разположени общо 271 щанда.

Тази година на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо” в град София, община Елена участва и с втори щанд по проект „Развитие на атрактивен и ефективен регионален продукт – туристическа дестинация Елена – Лясковец – Златарица“. На него беше представена новоразработената туристическа дестинация на трите общини, възможностите за различни видове туризъм, както и рекламни материали по проекта.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново