Областният управител проф. Пенчо Пенчев и кметът на Сухиндол инспектираха поставянето на мантинела на обходния път Сухиндол

Публикувано на ср, 17 юни 2015
549 четения

Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев и кметът на община Сухиндол инспектираха довършителните дейности по поставянето на обезопасителна 140-метрова мантинела на обходния път Сухиндол, Горско Калугерово, Бяла река и Горско Косово. Преди седмица на същото място приключи и запълването на дупките по пътното платно, за да се улесни преминаването по трасето, докато то се използва за обходен маршрут. Маршрутът е обозначен с пътни знаци.

Отклонението на пътя беше въведено, след като през месец април след обилни дъждове се активизира свлачище в района на Сухиндол. Тогава се наложи затваряне на пътната отсечка от близо половин километър. Тя граничи и с коритото на р. Росица, което усложнява още повече обстановката.

Геолози вече са направили снимки на мястото на свлачището. Ерозията е обхванала и най-горните части на склона, което допълнително затруднява тяхната работа.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново