Новия си проект “Фотографините” представи Марина Чамуркова в “Клуб 7”

Публикувано на нд, 4 Февр. 2018
331 четения

Новия си творчески проект “Фотографините” представи за първи път пред публика в “Клуб 7″ известният търновски фотограф Марина Чамуркова. Инициативата ще стартира в началото на март, а в нея ще участва и нейната колежка Десислава Генкова – Елриша от София. Двете дами ще снимат два дни за удоволствие на интересни места във В. Търново, а след това ще покажат творенията си в изложба.

„Идеята ни хрумна някъде по Коледа, когато си говорихме, че фотосесиите преминават от Коледни, във Великднески, редуват се празници, а ние нямаме време да снимаме просто за удоволствие. Така се роди проектът, в който ние ще сме си модели”, обяснява Марина. Нейни колеги и приятели, които се занимават с продажба на фотографска техника, също решили да участват в проекта. Те ще предоставят материали за разпечатването на готовите снимки. Професионален гримьор и стилист също са избрали да се включат в екипа.

Потомствената фотографка планира да отвори и първата във Велико Търново фотографска школа за деца. Идеята е през ваканциите да се съберат малки групи от по 5-7 деца, увлечени по фотографското изкуство. “Заедно с  обикаляме сред  природните и исторически забележителности на старата столица и ще снимаме, а след това творбите им ще подредя в изложба”, разкрива Чамуркова.

Седем от своите фотоси представи в “Клуб 7” талантливата болярка. На тях тя е запечатала образите на известния актьор Момчил Каназирев, на барабаниста Емил Костурков, на саксофонист виртуоз, както и ликовете на пет грации от руска фамилия на брега на морето. Най-голям интерес предизвикаха 3 фотографии на страниците на книга, правени със специфична техника. Фотосите наподобяват графики, а Марина Чамуркова сподели, че ги е заснела на двора на семейната къща.

Много овации предизвика откровения разказ на гостенката пред десетки нейни почитатели, които се събраха в нейна чест в култовия търновски клуб.

Над 30 безплатните срещи с обичани музиканти, популярни писатели и изявени спортисти са се провели за първите 4 месеца от съществуването на Клуб 7. Да притежава място, където да се канят известни хора от културата и спорта на задушевен разговор и без комерсиална цел, е сбъдната дългогодишна мечта на Емил Йорданов, по-известен като ди джей Емо. Треньорът Георги Василев, легендите от ФСБ, Мадлен Алгафари, олимпийските шампиони Йорданка Благоева и Йордан Йовчев са само част от звездните гости на клуба. Съвсем скоро там търновци ще имат възможност да се срещнат и с Камелия Тодорова, Васил Найденов, Васил Петров и Хилда Казасян. Много се надяват великата Стоянка Мутафова също да бъде наш гост, сподели Емо.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново