Нови случаи на COVID-19 в детска градина и две училища

Публикувано на ср, 25 Ное. 2020
4454 четения

Нови случаи на COVID-19 са регистрирани в три учебни заведения в областта. С лабораторно потвърден резултат са учител в ДГ „Евгения Кисимова“ във В. Търново, ученик от IV клас на СУ „Георги Измирлиев“ в Г. Оряховица и учител от начален етап на обучение в ОУ „Д-р Петър Берон“ в Дебелец. От Регионалната здравна инспекция са издали предписания за почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в обектите, а децата и учениците от съответните група и паралелки на заразените са поставени под карантина.
Във връзка с направените тестове за коронавирус в Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в село Овча могила, положителен резултат са дали 18 потребители и 6 души от персонала. От здравната инспекция са разпоредени необходимите противоепидемични мерки, поставяне под карантина на всички заболели и контактни лица и определяне на хора от персонала, които да се грижат само за тях.
В областта болните продължават да растат. 109 са новите случаи на COVID-19. За периода 11.11. – 24.11. за област В. Търново е регистрирана заболяемост от 456,2 на 100 хил. души. През последното денонощие са починали един мъж на 75 г. и една жена на 73 г.
Общият брой на установените досега случаи в областта е 2366 души. Активните случаи са 1294. В домашна изолация са 1074 лица, а 220 са хоспитализирани. Починали са 91 души. Под карантина са 1490 лица в областта, показват данните на здравната инспекция.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново