Наско от Б.Т.Р. редува сцената на „Като две капки вода“ с тази на търновския театър

Публикувано на ср, 17 апр. 2024
1608 четения

Концертът „Опера и рок“, с участието на рок група Б.Т.Р., оркестъра и солисти на МДТ „Константин Кисимов“ ще бъде представен за първи път пред публика на 18 април от 19 часа в голяма зала на театъра във В. Търново. След „Мюзикъл и рок“ и „30 години Б.Т.Р.“ това е третият им съвместен музикален проект, част от репертоарната линия, в която оркестърът заедно със солистите и популярни поп и рок изпълнители си сътрудничат на сцената, каза Васил Вълчев, директор на великотърновския театър.
„С Б.Т.Р. нещата се получават много естествено и бързо, въпреки че винаги им утежнявам живота с непривични за тях задачи и предизвикателства, те ги преодоляват с лекота“, пошегува си диригентът Георги Патриков. Публиката ще чуе едни от най-известните оперни увертюри и арии във вариант за симфоничен оркестър и рок-група, а във втората част ще прозвучи част от репертоара на Б.Т.Р. във вариант за симфоничен оркестър. Някои песни публиката ще чуе за първи път, разказа маестрото. В програмата като солисти участват Наско от Б.Т.Р., Теодора Петрова, Миряна Калушкова, Никола Иванов и Пламен Кумпиков. Включени са произведения на Моцарт, Верди, Бизе, Делиб и Бородин. Зрителите ще могат да се насладят на знакови композиции, но в симфоничен рок вариант. Сред тях са увертюра към операта „Сватбата на Фигаро“ на Моцарт и прочутите Половецки танци от операта „Княз Игор“ на Бородин.
„След съвместния ни проект „Мюзикъл и рок“ съвсем логично последва „Опера и рок“, в който навлизаме още по-дълбоко в тези води. За нас винаги е огромно удоволствие и много се забавляваме, когато работим заедно. Може би имаме вече почти 50 общи изяви с оркестъра и солистите на великотърновския театър“, припомни фронтменът на Б.Т. Р. – Атанас Пенев. Той разкри, че миналогодишният концерт „30 години Б. Т. Р.“ в НДК в София, в който участваха музикантите от МДТ „К. Кисимов“, ще излезе записан в лайф албум, с който ще бъде отбелязан юбилеят на групата. Наско каза, че за него е предизвикателство в този концерт да пее и на френски език, като в същото време ще се подготвя за шоуто „Като две капки вода“, където ще влезе в образа на италиански изпълнител.
„Харесва ми да съм под напрежение, въпреки че тази седмица ми идва нагорно. Човек трябва да се концентрира, да даде всичко от себе си. Сигурен съм, че на концерта във В. Търново ще се забавляваме, защото колкото и да са трудни нещата, когато положиш труд и ги направиш така, че да се получат хубаво на сцената, няма по-голяма награда. Ще бъде много красиво“, обеща фронтменът на Б. Т. Р. Наско сподели, че в „Като две капки вода“ най-много го е затруднил образът на Мадона заради танците, но не по-малко трудни са били тези на Лучано Павароти и Мариа Шерифович. Той си пожела да завърши своето участие в телевизионния формат с песен на Б.Т.Р. и да полети.

Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново