Наградиха 17 деца, отправили коледно послание към света

Публикувано на вт, 2 ян. 2018
321 четения

Около 150 деца и младежи са участвали със свои творби в конкурса „Моето коледно послание към света”, който се провежда по повод Рождество Христово в Община Горна Оряховица. Организира се от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Младите автори се състезавах в два раздела – „Литература“ и „Изобразително изкуство”, а творбите им оценява петчленно жури.

Общо 17 творци бяха отличени в конкурса. На специално тържество наградите на победителите връчиха кметът инж. Добромир Добрев и зам.-кметът Йорданка Кушева, която е и председател на Комисията.

В раздел „Литература“ са представени общо 87 творби на ученици от три възрастови групи. При най-малките – от І до ІV клас победител е второкласничката Надежда Йорданова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. На второ и трето място са класирани съответно Сияна Величкова от ІІІ клас и Михаела Петрова от ІV клас. И двете момичета са от ОУ „Иван Вазов“. Във възрастовата група от V до VІІІ клас първа е шестокласничката Стефани Славчева от ОУ „Иван Вазов„. На второ място журито е класирало Йоана Добрева от V клас и на трето – Росица Йорданова от СУ Георги Измирлиев“. При най-големите литератори от ІХ до ХІІ клас победител е Деница Стоянова от ХІ клас на СУ „Георги Измирлиев“. На второ място е класирана творбата на Тара Харлова от ХІІ клас на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и трети е Павлин Димитров от Х клас на ПГЛПИ „Атанас Буров“.

В раздел „Изобразително изкуство“ са се състезавали общо 70 рисунки на 68 деца, разделени в три възрастови групи. Първа при най-малките в групата от І до ІV клас е третокласничката Стела Александрова от СУ „Вичо Грънчаров“. На второ място е класирана Кристиана Василева от ІІ клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Трета е първокласничката Йоана Славчева от СУ „Вичо Грънчаров“. Във възрастова група от V до VІІІ клас победител е Християна Матеева от VІІ клас на СУ „Вичо Грънчаров“. Втора е творбата на седмокласничката Венета Страшилова от ОУ Иван Вазов“. На трето място е 13-годишната Мария Лалова от Центъра за подкрепа за личностно развитие. При най-големите художници журито е присъдило първата награда на деветокласничката от СУ „Георги Измирлиев“ Никол Влаева, а втори е нейният съученик Георги Миновски.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново