Над 200 самодейци се надпява и наиграваха в Павликени

Публикувано на пн, 9 Мар. 2015
400 четения

За седма поредна година общинските съветници от ГЕРБ – Павликени организираха фолклорния празник “Битова вечер”. В инициативата взеха участие над 200 изпълнители от 20 самодейни формации и индивидуални изпълнители от селата Горна Липница, Недан, Михалци, Стамболово, Карайсен, Бутово, Долна Липница, Лесичери, Дъскот, а също и от град Павликени.

Гости на празника бяха областният управител проф. Пенчо Пенчев, Общинското ръководство на Старейшини ГЕРБ – Велико Търново, както и ръководството на ГЕРБ в Сухиндол.

Битовата вечер започна с рецитал на 7-годишната Преслава Владимирова, последвана от изпълнения на Мартин Борисов и Антон Станиславов, съответно на 6 години и 4 години. Приемствеността между поколенията е важна за израстването на духовно богато младо поколение, категорични са организаторите.

Първа награда бе присъдена на Сдружение на пенсионерите от състав „Романтика” от Павликени. Второто място заеха представителите на Група за народни песни „Росен здравец”, Горна Липница, и Група за стари градски песни „На бяло сладко” с. Караисен, третото място беше присъдено на фолклорна група „Росна китка” от Дъскот. Специална награда беше връчена на Женска група при НЧ „Съединение 1879” с. Бутово. Бяха раздадени и награди за индивидуално изпълнение, както и за пресъздаване на народния обичай „Зарязване “ на групата за изворен фолклор от Караисен.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново