Над 130 педагози споделят успешен опит на конференция във Велико Търново

Публикувано на чт, 12 апр. 2018
200 четения

Над 130 учители, директори  и специалисти, работещи с деца, ще се съберат във Велико Търново за Националната конференция “Приобщаващи образователни практики”. Те ще споделят успешен опит, ресурси и предизвикателства, пред които педагозите и специалистите, работещи с деца ежедневно се изправят в училище. Форумът се организира от Център за приобщаващо образование в рамките на Кампанията “Дни на приобщаването 2018”.

Конференцията ще се проведе на 14 април в Интерхотела. Ще бъдат представени 28 педагогически практики в различни области. Сред тях са училищно управление, работа с родители, работа в екип, подкрепа на учениците, иновативни и устойчиви практики на преподаване, привличане на местната общност.

Центърът за приобщаващо образование организира Дни на приобщаването за трета поредна година. “В последните 18 месеца ясно се убедихме, че дори минимално участие на общността в училищния процес води до значително подобрение на резултатите на децата – с 50 % се увеличи мотивацията за учене на учениците, включени в нашата програма „Училището има смисъл“. Резултатите от програмата, насочена към въвличане на общността в училищния процес чрез представяне на различни професии, изненадаха дори и нашия екип – успяхме да намалим дори и неизвинените отсъствия – с 20 % спрямо предходната година”, обясняват от Центъра.

Златина ДИМИТРОВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново