Младежки клуб отвори врати в Мерданя

Публикувано на пн, 1 Дек. 2014
872 четения

Клуб за младежи бе официално открит от кмета д-р Гецова и селския управник Марин Люцканов в лясковското село Мерданя. Те прерязаха лентата на новото младежко помещение и връчиха ключовете на двама млади управители – Надежда Михалева и Даниел Дамянов.

Идеята за младежки дом в селото идва преди три-четири години, когато кметът Люцканов вижда деца и младежи да се събират по паркове и градинки, на площада и пред стълбите на кметството и решава, че трябва да осигури за младите хора уютно помещение, което да им дава възможност в приятна обстановка да прекарват свободното си време. И тогава започва изграждането на залата. На мястото на старата автобусна спирка в центъра на Мерданя е построена сградата. Днес там са разположени долепени едно до друго две отделни помещения – клубът на пенсионера и инвалида и новият младежки дом. Всъщност залата на пенсионерите също е нова, тя беше открита точно преди година – в навечерието на миналата Коледа.

С помощта на община Лясковец в лицето на д-р Гецова и кметската управа в Мерданя, младежкият клуб стана реалност. За откриването на залата за младежки забавления дойдоха около двадесетина тийнейджъри. Д-р Гецова и кмета Люцканов се обърнаха към тях с поздрав за новата придобивка, пожелаха им да я ползват със здраве и много да я пазят. Освен кметството, в изграждането и обзавеждането на дома на младите хора, се включиха и отзивчиви местни фирми и спонсори – фирма „Арменчеви” ООД, „СИС 45 – Стоян Стоянов” ЕТ, братя Хаджирадеви и др. В осигуряване на мебелировката участва и общинската структура на ПП ГЕРБ, а за украсяване на интериора се включиха община Лясковец и читалищното настоятелство. Съседите от клуба на пенсионера и инвалида също поднесоха подаръци, като посъветваха децата да подреждат и чистят новия си дом, за да им е приятно и красиво винаги. Веднага след откриването и напътствията на по-възрастните, младежите се почерпиха и започнаха забавленията. В клуба има чисто нов компютър, кабелна телевизия и интернет, различни игри като домино и шах, осигурени от кмета и така още в първата вечер на топло до камината, в приятни разговори, тийнейджърите се впуснаха в игри на шах.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново