Млад мъж е с опасност за живота, спешно търсят кръводарители

Публикувано на сб, 14 Юли 2018
4249 четения

Търси се кръв  от група А  отрицателна за 39-годишния Асен Стоянов от Велико Търново. Той е баща на три деца и е настанен в интензивното отделение на Окръжната болница в Плевен. Има отравяне на кръвта от зъб, засегнати  са и органи. Необходими са по 4 банки кръв на ден за кръвопреливане.

Всеки, който иска да помогне, може да дари кръв в Кръвния център в Плевен, който се намира  до хотел Балкан, бул. „Русе“ 36, и работи всеки делничен ден  до 19 часа. Кръв може да се дари и в други кръвцентрове, като Велико Търново, Габрово,  Русе , Ловеч и  Разград. Трябва обаче да се посочи за кого е предназначена кръвта. Телефон за връзка – 0890 333 814, Красимира Драганова, която обясни, че трябва да се снима и изпрати бележката, на която пише, че кръвта ще помогне на Асен Петков Стоянов. Самата бележка  трябва да се изпрати  на Красимира чрез социалната мрежа или да пътува със сака с кръвта.

Откакто е обявена кампания за кръводаряване да се помогне на Асен, кръв са дали над 20 души. От тях 11 са от Велико Търново, заяви Красимира.

 

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново