МК “Глас Народен” представиха акценти от програмата си за развитие на община В. Търново в Килифарево

Публикувано на чт, 26 окт. 2023
175 четения

Кандидати от листата на МК “Глас Народен” представиха акценти от програма си за развитие на община В. Търново в Килифарево. Кандидатът за общински съветник Цанко Цанев, който живее в Килифарево, се обърна към съгражданите си: “В града сме като едно голямо семейство. Радваме се, когато се роди дете, плачем, когато си замине някой от нас, трябва да се хванем за ръце и да променим живота в Килифарево!” Той ги призова да се присъединят към гражданското сдружение “Заедно можем всичко” и обединени да решават различни проблеми.
“Ще работим за инфраструктура, предвиждаме комисия да обходи Килифарево и да прецени кои улици са за прекарване на канализация и кои за асфалтиране. Кооперативният пазар се нуждае от реконструкция, нужни са и още съдове за смет. Трябва да водим безмилостна борба с гражданите, които допринасят за нерегламентирани сметища. Сред належащите проблеми са още и замърсеното корито на р. Белица на територията на града и липсата на легнали полицаи до училището.”
“Хванали сме се за една работа, хванали сме се заедно, за да я свършим, но имаме нужда от вашата помощ, ако разбира се, припознаете у нас хората, които ще работят за вас, а можем да го направим само заедно! Ние искаме да влезем в един общински съвет и там да поставим думата на всички граждани. Тук сме да ви чуем, вие да чуете кои сме ние, какво искаме да направим, какво можем да направим, какво сме направили досега… И ако решите, и ако имаме вашето доверие, да го направим заедно!”, се обърна към залата и водачът на листата проф. Христо Бонджолов.
Кандидатът за общински съветник Димитър Манолов обясни на жителите на Килифарево, че през годините институцията Общински съвет се е обезличила и е делегирала абсолютна власт на кмет, когото сравни с управител, а гражданите – със собственик.
“Това е функция на хората, които ни представляват в най-важния управляващ орган на община Велико Търново, и това е законодателната власт – Общинския съвет. Той наистина е изпразнен от съдържание, защото, ако тези съветници имат мисъл, желание и зад гърба си постигнати някакви резултати, преди да станат законотворци, нямаше да позволят за град Килифарево да бъдат отпуснати годишно 13 000 лева с ДДС за поддръжка на инфраструктурата и изграждане на нова улична мрежа. Единственият извор на гражданското общество, единственото място, където все още е съхранено до известна степен гражданското общество, което е коректив на всяка една неправда и институция, са малките населени места. И точно по тази причина те се обезличават също! Ако ние сега не се хванем всички заедно, за да възродим това гражданско общество, ако не влезем в този общински съвет и не им развалим софричката и седянката… кога да стане?! Този път имате решение, този път ви даваме възможност да изберете знанието, моженето, опита, доказаните хора, които да защитават единствено и само вашите интереси!”, заяви още Манолов.
След края на срещата деца и техни родители от Килифарево заведоха част от кандидатите на терен в близост до читалището и ги помолиха да съдействат за футболни съоръжения. Димитър Манолов обеща да им бъдат закупени футболни вратички със заръка, след като бъдат монтирани, да ги пазят.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново