Михаил Миков ще открие учебната година във ВТУ

Публикувано на вт, 24 сеп. 2013
349 четения

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще открие учебната година във Великотърновския университет. Тържествената церемония ще се проведе на 30 септември от 11 часа пред паметника на светите братя Кирил и Методий, съобщи ректорът проф. Пламен Легкоступ.

Днес изтича последният ден, който кандидат-студентите могат да подават документи за попълване на незаетите места за бакалаври. От ВТУ обявиха общо 381 свободни места в различни специалности, като 39 от тях за задочна форма на обучение. Класирането ще бъде обявено късно тази вечер, а записването на новоприетите студенти ще става на 26 и 27 септември.

Гръцкият професор Димитриос Гонис ще бъде удостоен с Евтимиевата награда на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Преподавателят от Богословския факултет на Атинския университет ще получи престижното отличие по време на Десетия международен симпозиум за Търновската книжовна школа, който ще се проведе от 17 до 21 октомври. Събитието е посветено на 50-ия юбилей на търновската алма матер и 650-годишнината от успението на преподобни Теодосий Търновски. Във форума своите най-нови разработки ще представят 75 водещи учени от България, Германия, Гърция, Дания, Италия, Полша, Русия, Украйна и САЩ.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново