Михаил Миков откри учебната година във ВТУ

Публикувано на пн, 30 сеп. 2013
349 четения

Към края на месец октомври ще започне обсъждането на бюджета в пленарна зала, за да може до средата на декември да имаме бюджет за следващата година. Това , заяви във Велико Търново председателят на Народното събрание Михаил Миков. Очаквам всички народни представители да се включат в обсъждането му, каза още Миков.

Парламентарният шеф посочи също още, че сред първите точки в дневния ред на парламента за тази седмица ще бъдат вотът на недоверие към кабинета и исканата му оставка.

Миков беше гост на тържественото откриване на учебната година във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. Ректорът на ВТУ проф. Пламен Легкоступ връчи на председателя на парламента папка с 13 предложения, свързани с промяна в методика на финансиране на висшето образование у нас. Необходими са законови промени в начина на финансиране на университетите, но те едва ли ще бъдат направени до края на годината, обяви Миков. Според него критериите трябва да се преразгледат с оглед на значително намалената издръжка на един студент и демографското състояние на страната през последните години.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново