Майстори от Япония обучаваха каратисти от Спортен клуб „Академик” – Свищов

Публикувано на пн, 11 Юли 2016
216 четения

Възпитаници на спортен карате клуб „Академик“ – Свищов, участваха в десетото издание на Международния летен лагер на Българска карате киокушин федерация, организиран  съвместно със Световния киокушин съюз. Тренировките преминаха под ръководството на канчо Хацуо Рояма – девети дан (директор на Световната киокушин-кан организация) и водената от него делегация от японски инструктори.

Майсторите от родината на карате помогнаха за повишаване нивото на бойците и квалификацията на треньорския състав. Те бяха и на чело на изпитната комисия, по време на проведените изпити за цветни и черни пояси.

Под ръководството на треньора от Свищов – сенпай Митко Божанов (първи дан), каратистите на “Академик” участваха в това обучение, провеждано край град Варна. Лагерът по традиция беше на изключително високо ново и бе безплатен за представители от всички клубове в страната. Между 3-ти и 10-ти юли  2016 г., в курортния комплекс при устието на река Камчия, пристигнаха 880 бойци от  България, Япония, Азербайджан, Русия, Беларус, Украйна, Босна и Херцеговина, Германия, Гърция, Словения, Франция, Полша и Сърбия.

Ежедневно участниците в обучението по най-твърдия стил карате участваха в две тренировки.

Тазгодишното издание на лагера съвпадна с 40-та годишнина от навлизането на киокушин карате в България. Кръглата годишнина бе отбелязана с международен турнир за юноши и девойки.

сн. личен архив

 

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново