Малките оркестранти на СУ “Емилиян Станев” в съвместен концерт с Биг бенда на В. Търново

Публикувано на пн, 19 Мар. 2018
358 четения

Малките оркестранти на СУ “Емилиян Станев” и Биг бендът на Велико Търново ще изнесат съвместен празничен концерт. Двете формации ще свирят заедно в голямата зала на Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” на 20 март от 19 часа, а поводът е празникът на старата столица 22 март. Диригенти ще бъдат ръководителите на двете формация Владимир Бошнаков и Йордан Цветанов.
Популярна музика, маршове, народни хора и обичани български песни са включени в концертната програма. Тя включва общо 18 пиеси, като 12 от тях двата оркестъра ще изпълнят заедно. С оркестрация за първи път ще звучи песента “Бързоходко”, която е част мюзикъла по повестта на Емилиян Станев “През води и гори”, написан специално за учениците от 4 а клас с класен ръководител Людмила Райкова. Музиката е на композитора Добрин Пелтеков, а либретото е на Веси Чернева.

Като солисти на сцената ще излязат трима изявени изпълнители от най-голямото училище в областта – талантливата млада певица Кристияна Кирилова, четвъртокласничката Десислава Ангелова и Данаил Йорданов от 10 клас, който с изпълненията си на гъдулка е спечелил куп национални отличия.

В продължение на месец и половина децата са репетирали заедно с професионалните музиканти. За тях беше огромно изпитание, а в същото време и удоволствие да работя с Биг бенда, сподели диригентът на ученическият оркестър Йордан Цветанов. Той призна, че с Маестро Бошнаков са се договорили сътрудничеството им да продължи.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново