Легендарни музиканти представят за първи път на живо във В. Търново своята първа обща песен

Публикувано на ср, 7 юни 2023
1037 четения

Своята първа собствена авторска песен ще представят за първи път на живо във В. Търново музикантите от супергрупата „Легендите“. След няколкогодишно прекъсване на изявите си, те тръгват на лятно турне от старата столица, а след това ще гостуват в още няколко български града. Концертът на търновска сцена ще е в Летния театър на 14 юни от 20,30 ч., а на нея ще видим звезди от три музикални поколения: Йордан Караджов от група “Сигнал”, Константин Цеков от “ФСБ”, Митко Кърнев от “D2” и Станислав Сланев – Стенли, заедно с гост-музикантите Александър Обретенов и Васил Вутев.
Първата авторска песен на супергрупата се казва „Легенда за любовта“ и е създадена по идея на Кърнев. Тя е по негови музика и аранжимент, а текста е също негово дело, в съавторство с Ваня Щерева и Живка Шопова. Отначало по-опитните членове на състава са скептични, защото не знаят как парчето ще се възприеме от публиката, на фона на 20-те утвърдени през годините хита, включени в сет листа на концертната програма. Димитър обаче успява да ги убеди и всички техни близки и приятели, които са имали възможността да я чуят, я харесват много.
„Песента е танцувална в най-хубавия смисъл на думата и композирайки я се опитах тя да включва по нещо от стиловете на „ФСБ“, „Сигнал“, „D2“ и Стенли“, разкри Кърнев.
„В. Търново е град с история, а музикантите от „Легендите“ с песните си са изковали историята на българската музика в последните 40 години. Затова избрахме турнето, в което са включени именно такива песни, да започне точно от старата столица. Потрудили сме се всичко да е на европейско и дори бих казал на световно ниво“, посочи Иван Иванов, мениджър на групата. Той добави, че евъргрийните ще бъдат представени и визуално чрез впечатляващи светлинни и пиротехнически ефекти, и уникални медийни визуализации, които изцяло ще потопят публиката в духа на времето на любимите им песни. Иванов поясни, че всички концерти във включените към момента в турнето градове (освен един) ще са на открито, а като изненада се планира да има подгряващ изпълнител или група.
Супергрупата „Легендите“ се сформира през 2015 г. по идея на покойния вече Константин Марков от „Тангра“, който заедно с Любо Киров е един от бившите членове на състава, концертирал до края на 2017 г. Впоследствие музикантите прекратяват общите си изяви, идва ковид пандемията, докато миналата зима Стенли не дава тласък за повторното събиране на групата, припомни Кърнев, който освен като част от състава, казва че изживява концертите и като фен, тъй като е израснал с тези песни. „За мен е чест и истинско удоволствие да ги свиря и след двучасовите изяви си тръгвам не уморени, а зареден от емоцията“, сподели музикантът. В концертите колегите му вокалисти не пеят само собствените си песни, а и тези на другите, като някои изпълняват и съвместно. Парчетата са в пълния си музикален аранжимент, с качествен звук и са поднесени атрактивно и модерно, по нов за българския концертен живот начин, заради което Данчо Караджов определя визията на групата като мисионерска. Кърнев и Иванов посочиха, че концертите ще бъдат записвани на видео и с кадри от тях ще бъде създадена екранна продукция, а за следващата година е предвидено и още по-грандиозно шоу. Във В. Търново Кърнев разкри, че „Легендите“ имат намерение да запишат и още нови свои авторски песни, особено ако първата се радва на интерес сред българските слушатели. Видеото на дебютното парче предстои да бъде представено предпремиерно на 10 или 11 юни в една от националните телевизии. Меломаните също така могат да очакват нова продукция от „D2”, както и нов телевизионен формат за млади рок изпълнители и групи, подобен на „Голямото рок междучасие“, добави още Кърнев.

Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново