Кристиян и Теодора с Гран при и злато от фестивала “Абанико”

Публикувано на вт, 27 Мар. 2018
376 четения

Гран при и златен медал спечелиха Кристиян Менев и Теодора Стоянова от седмото издание на Международния фестивал на испанската музика “Абанико”, който се е провел в София. Осемгодишните възпитаници на вокална школа “Бест сингърс” с ръководител Петя Кръстева са впечатлили журито и публиката със своите изпълнения.

Кристиян Менев се е преборил за голямата награда в първа възрастова група. Той е изпълнил песен на испански език на известния изпълнител Луис Фонси и хита “Сбогом” на “Сигнал”. С въздействащото си артистично присъствие младият талант е заслужил бурните аплодисменти в залата. Кристиян е получил и покана за  участие в международен конкурс в Италия. В същата възрастова група Теодора Стоянова е грабнала златния  медал и първото място за изпълнение на испанска песен. Тя се е представила с песен от репертоара на звездата Талия и българския хит „Мама“.

Фестивалът “Абанико” е единственият форум у нас, който популяризира испанската музика и култура. Организира се със съдействието на отдела по образование при Посолството на Испания у нас, Институт „Сервантес“ в София и Музикална Агенция „Артвойсес“. В него ежегодно участват стотици  деца, които се състезават в различни категории – вокал, инструменталисти, танци.

Златина ДИМИТРОВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново