Кметът на Велико Търново отива на среща с Юнкер и Барозо в Брюксел

Публикувано на пт, 26 юни 2015
619 четения

Кметът на Велико Търново Даниел Панов заминава за Брюксел през следващата седмица, съобщи той пред журналисти. В рамките на три дена той ще се срещне с Жан-Клод Юнкер, Жозе Мануел Барозо, българските евродепутати и др. Заедно с 13 кмета от България ще се водят разговори за дългосрочни политики за финансиране на иновативни енергийни и транспортни проекти през следващия програмен период. Ще споделим и проблемите, които имаме, уточни Панов.

По повод на нападките на общински съветници, че се крие и не присъства по време на провелата се сесия в четвъртък, Панов обясни, че не се е крил, но има по-важни работи, свързани с усвояване на европейските средства, за които трябва да се подпише договор. Има срокове, които трябва да се спазват, има строителни разрешенията и възлагателни писма, които да се подпишат, за да се започнат ремонтите. Той припомни, че само преди дни в Министерството на регионалното развитие е подписан договор за 2,5 млн. лв. за обновяване на 5 обекта от обществената инфраструктура. Ще се реконструират паркове, ще се монтират поливни системи, ще се изградят нови детски площадки, ще облагородят междублокови пространства и ще се ремонтира пространството около Двореца на спорта “Васил Левски”.

Нека в задаващите се избори да не използваме популисткии интригантски номера, а да гледаме кое е най-доброто за нашия град и да бъдем съпричастни с всичко, което вършим, каза още кметът. Той посочи, че е много благодарен на гражданите, които подават сигнали за нередности, с които общинската администрация се съобразява. Нека с тези средства за черен пиар, с които някои се мъчат да смъкнат рейтинга на кмета, да построят детска площадка и по този начин ще си вдигнат свой имидж, коментира инж. Панов.

Днес кметът на Велико Търново откри Детската лятна полицейска академия в Шемшево. На нея присъстваха над 220 деца от 19 младежки клубове “Отвори очи”, които показаха, че знаят правилата за безопасност на пътя и могат да се предпазват от трафик и наркотици.

Тази академия играе превантивна роля срещу опасностите, които дебната децата на улицата и в интернет. Затова благодаря на Областната дирекция на МВР, КАТ и РУП за този проект, каза Панов. За закупуването на спортни уреди в младежките центрове общината е отпуснала 7000 лв.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново