Изложба на Илия Трайков Андреев

Публикувано на вт, 14 апр. 2015
888 четения

На 8 април, сряда, в навечерието на най-големия и светъл християнски празник Великден, в Ритуалната зала на Община Полски Тръмбеш бе открита изложба от творби на нашият съгражданин Илия Трайков Андреев.

Произведенията включват живопис, скулптура и иконопис. Преди 18 години той се отдава на това, което винаги е искал да прави – да рисува, да прави икони от камък, да прави скулптури. Днес той се занимава с това, което умее и това което му доставя удоволствие. Сбъднал е мечтата си да бъде творец. Неговият Космос са морето, иконостасът и голото женско тяло. За него са важни душевната хармония и изисканата артистичност. Той не натрапва скалъпени послания, а дава свобода на зрителя, защото сам умее да бъде свободен и знае стойността на свободата, като възможност за полет на мисълта.

Илия Трайков е направил над 50 икони върху камък с ликовете на различни светци. В биографията му на творец има участия на изложби в Русе в периода 2005 – 2007 г. Излагал е свои картини в изложбените зали във Велико Търново и на музея в Полски Тръмбеш. Участвал е общо в 16 изложби, от които тази е втората му самостоятелна.

Творбите ще бъдат изложени до 20 април т.г.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново