Инициативен комитет иска прозрачност при конструирането на нов Студентски съвет на ВТУ

Публикувано на вт, 3 апр. 2018
142 четения

Инициативен комитет от възпитаници на търновската алма матер настоява за прозрачност при конструирането на нов Студентски съвет. Изборите за членове на ръководния орган на студентите във ВТУ ще се проведат на 17 април.

“Многоуважаеми г-н Петров,

Използваме това отворено писмо, за да се обърнем към Вас в качеството Ви на председател на Студентската избирателна комисия при Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“ относно предстоящите Избори за членове на Студентски съвет на ВТУ на 17.04.2018 г.

Ние, членовете на Инициативния комитет,
НАСТОЯВАМЕ възможно най-скоро публично да оповестите списъците с имената на всички кандидати за членове на Студентския съвет , групирани по факултети, както и да обявите публично квотното разпределение, което всеки факултет на нашия университет получава при формирането на състава на новия Съвет. Цитираме Ви чл.7 от Процедурните правила за реда на провеждане на избори за Студентски съвет, приети от Председателството на СС на 06.03.2018 г. :

Чл.7 (1) Списъкът с кандидатите за членове на СС се обявява не по-късно от пет дни от датата на ОС;

Както сам можете да се убедите, в горецитирания нормативен акт не съществува никаква реална пречка за това тези списъци да бъдат оповестени незабавно и ние, студентите на университета, да получим достатъчно рано правото да разберем кои са кандидатите , предявяващи амбиции да бъдат избрани за наши законни представители в състава на новоизбрания Студентски съвет на университета.

Вярваме , че Вие, г-н Петров , в качеството си на заемащ толкова отговорна позиция човек, ще вземете морално съобразно решение и ще публикувате цялата изискана от нас информация незабавно”, се казва в отвореното писмо на инициативния комитет. В него членуват членовете на Студентския дипломатически клуб “Имхотеп”.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново