Група “Балкански полъх” от Килифарево най-добра на празника “Засмяна пролет”

Публикувано на пн, 2 апр. 2018
350 четения

Вокална група “Балкански полъх” спечели първа награда на XXI-то издание на Общинския празник на градската песен “Засмяна пролет”, който се проведе в  препълнения салон на читалище “Съгласие” в Дебелец.  В началото на празника младежи в ретро костюми посрещаха и настаняваха гостите и участниците.

Групите за стари градски и шлагерни песни към читалищата в региона бяха оценявани от жури, в което участваха обичаният поп изпълнител Христо Кидиков и диригентът Хараламби Попов. Второ място те отредиха на “Сребърни ритми” от Момин сбор с ръководител Александър Михайлов, а трето – на “Бели хризантеми” от Беляковец, с които работи Георги Янков.

Журито присъди и две поощрителни награди – на група “Нежни сърца” от Шереметя с ръководител Борис Спиридонов и на най-малките участници от детска вокална група “Пинокио” от Самоводене, които работят под ръководството на Ваня Хинова.

Индивидуални награди получиха трио “Сребърни коси” от Ново село с ръководител Славка Иванова и Мариана Дамянов от Шереметя. Кметът на Дебелец Снежана Първанова отличи формация “Незабравими спомени ” от Арбанаси. В края на вечерта домакините представиха своя състав извън конкурсната програма, а след тях Христо Кидиков зарадва всички присъстващи с кратък рецитал.

Весела КЪНЧЕВА

сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново