Търновци проплакаха от ремонта в старата част

Публикувано на пт, 13 Юли 2018
2074 четения

Граждани, живеещи в старата част на Велико Търново, се оплакаха от ремонтните дейности, които от месеци текат в района. Те се извършват по проект „Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново“. Част от хората, живеещи на ул.“Силвестър Пенов“, разказаха, че при всеки дъжд пространството пред домовете им се наводнява и са принудени да газят през ловки и кал, за да излязат или да се приберат в къщите си. Шахтите постоянно се запушват от пясъка и камъните, които дъждовните води смъкват от горната улица. Само за последните 20 дни хората се принудили четири пъти да почистят отводнителните шахти. Те споделиха проблемите си със зам.-кмета проф. Героги Камарашев, който посети въпросната улица.
„Преди това не сме имали подобни проблеми, те започнаха след старта на ремонтните дейности. Аз и децата ми сме принудени да ходим с ботуши, защото обувките ни се мокрят при всеки дъжд. Другият голям проблем е, че работниците от фирмата, която работи на улицата, счупиха шахтата към ел.таблото и ние се страхуваме да минаваме оттам, за да не ни удари ток. Вече два месеца шахтата си седи счупена и водата се стича вътре“, разказа Наталия Ангелова.
В общината са подадени няколко жалби от живеещите в района, както и от собственика на хотел, намиращ се на ул. “Силвестър Пенов“.
„След две години адска мъка от този ремонт в момента състоянието е не само грозно, но и създава редица проблеми“, заяви д-р Росица Димитрова.
Проблеми има и на съседната ул. “Шейново“, която продължава да се ремонтира. При изкопните работи е спукан мръсния канал, който текъл в продължение на месец. В крайна сметка тръбата била ремонтирана, но това донесло много главоболия на живеещите в района.
„Гражданите са в правото си, проблемите са факт, но са решими. Общината ще съдейства и ще застави фирмите, които са направили съответните пропуски и увреждания да ги отстранят в най-кратък срок. Надявам се в средата на следващата седмица проблемите да бъдат решени“, заяви зам.-кметът проф. Георги Камарашев.

Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново