Гласуваха поименния списък на улиците, които се правят с 2 млн. лв. от държавата

Публикувано на чт, 25 юни 2015
1258 четения

С 21 гласа “За” и 6 “Против” Великотърновският общински съвет прие поименния списък с улиците, за които ще бъдат изхарчени двата милиона лева, отпуснати от Министерството на финансите с постановление на Министерски съвет от 30.04.2015 година.

1 095 397 лв. са предвидени за изграждане на улиците “Асти”, “Твер”, “Серес” и “Толедо” в кв. “Кольо Фичето” и на ул. “Димитър Буйнозов” в кв. “Картала”.

С 904 603 лева ще се разплати ремонтът на тротоарите в централната градска част на улиците: “Васил Левски”, “България” и “Никола Габровски”, както и в кварталите “Бузлуджа” и “Зона В” на улиците: “Драган Цончев”, “Тодор Иванов”, “Васил Златарски”, “Стоян Коледаров” и “Венета Ботева”. В кв. “Картала” в тази сума влиза ремонтът на тротоарите в южния участък на ул. “Димитър Буйнозов” и на ул. “Стоян Михайловски”.

Шестте отрицателни вота при гласуването на списъка с улиците за ремонт с парите от държавата дойдоха от съветниците на БСП. “Ремонтите за 2 млн. лв. започнаха, а ние сега ги узаконяваме. Поименният списък, подаден в Министерски съвет от Общината, не е обсъден и гласуван в ОбС, от което излиза, че е правен зад гърба ни”, заяви Стоян Витанов. При обяснението на отрицателния си вот дой заяви, че принципно не е против тези средства да бъдат вложени за улични ремонти, а протестът му е срещу това как са направени промените.

“Тези средства за целеви с постановление на Министерски съвет. Това теоретично е служебна промяна на бюджета. Внасяме я в ОбС, за да е информиран”, отговори му заместник финансовият кмет Снежана Данева-Иванова.

Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново