Гинка Тодорова спечели голямата награда в „Движи се и победи”

Публикувано на пт, 7 юни 2019
197 четения

67-годишната Гинка Тодорова спечели голямата награда – велосипед, от пролетния етап на кампанията „Движи се и победи“. Името й бе изтеглено след жребий между 21 туристи, преминали и трите похода – до хижа „Божур”, Преображенския манастир и до парк „Ксилифор“. Жребият бе изтеглен днес в Регионалната здравна инспекция от органзиаторите – Венцислав Спирдонов – председател на Общинския съвет, д-р Евгения Недева – директор на РЗИ, Румен Петров – директор на Младежкия дом, д-р Диляна Вачкова от Община В. Търново и Георги Димитров – секретар на ТД „Трапезица – 1902“.
В томболата с награди в отделните възрастови групи и за четирите специални награди се състезаваха всички участници, преминали най-малко два от обявените туристически маршрути. За поощрителната награда в кампанията се надпреварваха преминалите само един маршрут. Осигурените награди са подаръчни ваучери, спортни и туристически принадлежности.
Във възрастовата група 4-10 г. победител е 10-годишният Невзат Помаков. Късметлии сред останалите възрастови групи са Мирослав Бояджиев, Виолета Илиева, Невена Христова и Марийка Дикова. Специалната награда за непушач над 18-годишна възраст отиде при 51-годишния Красимир Георгиев, а за семейство при Марийка и Евгений Дикови. Подарък получи и най-малкият участник – 5-годишната Дария Николова, както и най-възрастният – 91-годишният Христо Христов. Поощрителната награда спечели Кольо Колев.
Наградата на председателя на ОбС Венцислав Спирдонов за най-масово участие на училище в кампанията бе присъдена на ОУ „Христо Ботев“, включило се с най-голям брой ученици и преподаватели – 37 души. Наградата на Регионалния координатор на Министерството на младежта и спорта бе изтеглена измежду всички участници в кампанията на възраст до 29 г. и отиде при Стефан Попов на 7 г., който спечели и наградата на Младежкия дом за най-активен участник в спортно-туристическия празник на Ксилифор. 10 деца бяха наградени за участие в състезанието „Лъвски скок“, провело се по време на забавленията на Ксилифор на 1 юни.
С пролетното издание на „Движи се и победи“ броят на проведените досега кампании е 36, а общият брой на участниците – 18 459 души, в това число 407 семейства. Кампанията за подобряване и укрепване на здравето на населението се организира за 18-та поредна година от Регионалната здравна инспекция, Община Велико Търново, Туристическо дружество „Трапезица – 1902” и Младежки дом под егидата на председателя на Великотърновския общински съвет.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново