Галерия за учители откриха в СУ “Емилиян Станев”

Публикувано на чт, 8 Февр. 2018
736 четения

В галерия за учители е преобразен един от коридорите в СУ “Емилиян Станев” във Велико Търново. Първа самостоятелна експозиция в нова изложбена площ подреди преподавателката по български език и литература Незабравка Апостолова. В нея  тя представа 24 свои фотоси на природни обекти, които чудесно се допълват от фрагменти от нейни стихове. От снимките на учителката, за която фотографията е хоби, лъха много настроение и жизнерадост.

С изложбата „Встрани от главните пътища“ на г-жа Апостолова поставяме началото на предстоящите празнични събития, посветени на патронния празник на училище, сподели директорът Кина Котларска.

Специалният кът, отреден за изкуството на педагозите, се намира в бившите зали на междуучилищния център, които вече се стопанисват от най-голямото училище в областта. “По този коридор са разположени кабинетите по български език и литература, по графичен дизайн, стаите на педагогическия съветник и на логопеда. Там сме разположили 25 пана с идеята са показваме не само работи на учителите по изобразително изкуство, а на всички наши колеги, които в свободното си време се занимават с рисуване, бродиране и какво ли още не”, обясни г-жа Котларска.

Златина ДИМИТРОВА

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново