Фотоизложба на УНИЦЕФ гостува в Свищов

Публикувано на вт, 18 Ное. 2014
174 четения

Фотоизложба на УНИЦЕФ с тема „Детските права имат лице и история“, гостува в град Свищов. Снимковата панорама, която е подредена във фоайето на административната сграда на Общината, е организирана в рамките на инициативата „УНИЦЕФ Фоторепортери“ по повод 25 години от приемането на Конвенцията за правата на детето и цели да покаже живота на децата в България през призмата на техните права.

Снимките са разделени в категории, отразяващи основните детски права: право на живот, право на име и гражданство, право детето да развие пълния си потенциал, право на семейство и семейна среда, право на информация, право на свобода на изразяване, право на лично пространство и личен живот, право на грижи и закрила, право на добър жизнен стандарт, право на развитие и образование, право на защита от експлоатация, сексуално малтретиране, лишаване от свобода и търговия с деца и др.

Близо 500-те снимки, набрани по време на инициативата, са направени от деца и възрастни, любители и професионални фотографи. В изложбата са включени само 50 от тях (25 снимки, направени от деца под 18 години и 25 снимки направени от възрастни), а останалите могат да бъдат разгледани на сайта на УНИЦЕФ: www.unicef.bg.

До края на ноември изложбата ще гостува е българските градове –приятели на детето, сред които е и град Свищов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново